Nieuws

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

Grote Archeologieprijs naar Zaamslag?

04-10-2017

Ook dit jaar wordt de Grote Archeologieprijs, een initiatief van Stichting Archeologie en Publiek in samenwerking met de Maand van de Geschiedenis, uitgeloofd. De prijs is bestemd voor het project dat het beste de archeologie en geschiedenis inzichtelijk danwel aansprekend maakt voor het brede publiek.

lees verder >

Overlijden bestuurslid Edwin Hamelink

15-04-2017
lees verder >

Historische namen voor viaducten in de Tractaatweg

23-03-2017

De Heemkundige Vereniging Terneuzen, De Heemkundige Kring Sas van Gent en de Dorpsraad Westdorpe hebben op verzoek van de Provincie Zeeland een advies uitgebracht over de naamgeving van de vier viaducten die worden aangelegd in de Tractaatweg.

lees verder >

Presentatie dhr. Verbeek over de Nieuwe Sluis

10-03-2017
lees verder >

Rabobank Clubkas Campagne 2017 **update met uitslag**

26-02-2017

We doen weer mee, Rabobank Clubkas Campagne 2017

Vanaf 2012 doen we mee met de Rabobank Clubkas Campagne. De gedachte is dat de leden van de Rabobank inspraak hebben op de verdeling van het donatiebudget. Hoe meer leden van Rabobank Zeeuws-Vlaanderen er op een club stemmen, hoe hoger het bedrag is dat die club ontvangt.Het te verdelen budget voor 2017 is Eur. 180.000,=.
Afgelopen jaren hebben we mooie bedragen kunnen bijschrijven op onze bankrekening die worden ingezet voor de activiteiten van onze vereniging.

lees verder >
Rabobank Clubkas Campagne 2017 **update met uitslag**

Boek: De Doodendraad door Prof dr. Alex Vanneste, te koop

20-09-2016

De spreker van de lezing em.prof.dr. Alex Vanneste schreef een boek over de elektrische draadversperring, die in het late voorjaar van 1915 door de Duitsers langs de Nederlands-Belgische grens werd gebouwd. Het boek is tijdens de lezing op 30 september verkrijgbaar, met de mogelijkheid het boek te laten signeren door de auteur.

lees verder >

Nieuwe bestuursleden gezocht - Heemkundige Vereniging Terneuzen

25-07-2016

Al enige tijd hebben we drie vacatures binnen het bestuur van de vereniging. Het ziet er naar uit dat er binnen afzienbare tijd nog een vacature gaat ontstaan.

lees verder >

Behoud voormalig woonhuis Nieuwstraat 20, Terneuzen

02-06-2016

Erfgoedvereniging Heemschut en de Heemkundige Vereniging Terneuzen hebben een gezamenlijke brief gestuurd aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Terneuzen.

lees verder >
Behoud voormalig woonhuis Nieuwstraat 20, Terneuzen

Brand in één van de oudste panden van Zaamslag (herberg Het Wapen van Zeeland).

25-01-2016

Op zondagavond 24 januari 2016 woedde een brand op de bovenverdieping en zolder van caférestaurant Het Wapen van Zeeland aan Plein 14. De vlammen hebben voornamelijk aan de westkant van het gebouw gewoed en daarbij veel schade aangebracht op de woonetage boven. Vanwege de grote inzet van de brandweer is de schade beperkt gebleven en kunnen we er wel vanuit gaan dat het gebouw behouden kan blijven.

lees verder >
Brand in één van de oudste panden van Zaamslag (herberg Het Wapen van Zeeland).

Zeeuws-Vlaamse tramweghistorie in Noord-Holland

29-12-2015

Tot net na de Tweede Wereldoorlog was er in Zeeuws-Vlaanderen een dicht net van tramwegen voor het vervoer van reizigers, maar ook voor de bietencampagne. Na de oorlog is het tramvervoer grotendeels vervangen door busvervoer. Veel van de tramweggeschiedenis is er niet meer terug te vinden in Zeeuws-Vlaanderen. Er zijn nog enkele tot woonhuizen verbouwde stationnetjes, of straatnamen die er aan herinneren. Het Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik is in het bezit van het nodige Zeeuws-Vlaamse tramwegmateriaal. Edwin Hamelink schreef er een artikel over voor de december 2015 editie van de Nieuwsbrief van de vereniging.

lees verder >

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >