Stoomgedreven generator voormalige Cokesfabriek verplaatst.

door Edwin Hamelink

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de demontage en de voorbereidingen van het transport van de historische generator van de voormalige cokesfabriek te Sluiskil.

De generator, waar geen plaats meer voor is op de huidige locatie bij HEROS, werd op dinsdag 16 november jl. verplaatst naar het op te richten Industrieel Museum Zeeland.
De kleine onderdelen waren reeds eerder verplaatst en de vrijwilligers zijn ook al ver gevorderd met de opbouw van het bedieningspaneel. Dit is opgebouwd uit marmeren panelen en bevat een in jugendstil-stijl opgetrokken balkon.
De 100 jaar oude historische generator wordt het pronkstuk van het Industrieel Museum Zeeland in de voormalige suikerloods te Sas van Gent. 
In januari maken de Stichting Industrieel Museum Zeeland en de Gemeente Terneuzen de plannen voor het nieuwe museum bekend en wordt tevens een informatiebijeenkomst voor inwoners en betrokken partijen georganiseerd.

De generator, waar geen plaats meer voor is op de huidige locatie bij HEROS, werd op dinsdag 16 november jl. verplaatst naar het op te richten Industrieel Museum Zeeland.
De kleine onderdelen waren reeds eerder verplaatst en de vrijwilligers zijn ook al ver gevorderd met de opbouw van het bedieningspaneel. Dit is opgebouwd uit marmeren panelen en bevat een in jugendstil-stijl opgetrokken balkon.De 100 jaar oude historische generator wordt het pronkstuk van het Industrieel Museum Zeeland in de voormalige suikerloods te Sas van Gent. In januari maken de Stichting Industrieel Museum Zeeland en de Gemeente Terneuzen de plannen voor het nieuwe museum bekend en wordt tevens een informatiebijeenkomst voor inwoners en betrokken partijen georganiseerd.
Stoomgenerator Sluiskil

 

Foto: Adri van de Wege