Overslag, Grenzeloze Tweeling

Op 16 april a.s. wordt de ‘opening’ verricht van de Thematisering van Overslag, de kleinste kern van de Gemeente Terneuzen. Het thema luidt “Overslag, Grenzeloze Tweeling” en omvat de onthulling van een beeld met de naam “D’N OVERSLAGH” van de hand van Tony Dielen en een tweetal billboards die de geschiedenis rond deze voormalige kleinste gemeente van Nederland en ‘haar’ staatsgrens in beeld brengen.

De onthulling op Nederlands gebied vindt plaats door burgemeester Lonink en wethouder Broekhuijsen van Terneuzen en 1e schepene en locoburgemeester Penneman van Wachtebeke (B) en vangt om 15.00h aan op het kerkplein (Omer van Puyveldeplein) in

Overslag (B) door de tijdelijke ingebruikstelling van het douanekantoor aldaar en de inwijding van de grenspalen 298 en 299 de ‘Tweeling van Overslag’. Parkeergelegenheid is ruimschoots voorzien op het kerkplein. (B) De festiviteiten worden afgesloten in buurthuis ‘het Hoeksken’ (NL) om 17.00h. Het project Kunst-in-de-Kern (POP2) en het Europees Landbouwfonds verleenden beiden hun bijdrage aan de totstandkoming van de ‘Thematisering’ die werd uitgevoerd op initiatief van het Overslags Comité en uitgevoerd naar idee en ontwerp van John van Eck.