NGV voordracht over “de vrouwen van Napoleon” op 20 januari 2018

De afdeling Zeeland van de Nederlandse Genealogische Vereniging (N.G.V.) houdt op zaterdag 20 januari 2018 een voordracht over “de vrouwen van Napoleon” in “De Vroone” te Kapelle.

Wat gebeurt er

Napoleon Bonaparte was een man met een hart. Twee echtgenotes, twee keizerinnen, drie grote liefdes, 60 relaties en ontelbare escapades. Deze staatsman van eerste orde was niet alleen een wereldburger met open vizier, een Europeaan avant la lettre, maar ook erg conservatief in zijn relatie met de vrouw.

 

Jean DEWAERHEID (1952) heeft een Master in Germaanse Filologie (ULB 1975).

Als germanist was hij docent Nederlands-Engels aan de Haute Ecole Lucia de Brouckère in Brussel, departementen Marketing en Rechten. Hij was er o.a. verantwoordelijk voor de Erasmus-projecten (mobiliteit van docenten en studenten). Zo was hij meermaals gastdocent in Luik, Gent, Antwerpen, Geel en Turnhout. Op internationaal vlak gaf hij geregeld colleges in Frankrijk, Tsjechië, Slovakije, Lituanië, Slovenië. Vandaag is hij vaste gastspreker in Portugal.

Na een geliefde carrière van 38 jaar in het Hoger Onderwijs én een zeer actieve politieke loopbaan van 6 jaar als OCMW-voorzitter, besteedt hij zijn vrijgekomen tijd aan zijn familieleven (vier kleinzonen) en krijgen zijn hobby’s zoals reizen, schrijven, wijnproeven, pétanque en tennis een voorkeurbehandeling.

Hij blijft verder voordrachtgever, muzikant (sax bariton) en bestuurslid van de Koninklijke Harmonie Ste Cecilia van Machelen, is mede-stichter van Okra-Machelen en voorzitter van de plaatselijke Hobbyclub. Hij is eveneens FairTrade Ambassadeur van zijn gemeente en “Communications Officer” van het CIDIC

 

Plaats en tijd

De lezing vindt plaats in “De Vroone”, C.D. Vereekenstraat 74, 4421 CE Kapelle. De aanvangstijd is van 14.00 u. De toegang is gratis voor leden en belangstellenden.

 

Wat kan er verder

Het is mogelijk om ter plekke lid te worden van de afdeling Zeeland van de N.G.V.